+31 (0)165 365 685 info@jacksiemons.nl
Bitumineuze voegovergang
PrismoJoint conform nieuwe Rijkswaterstaat norm RTD 1007-2

Orion Speciale Technieken EU is sinds kort de licentiehouder om een nieuw type bitumineuze voegovergang te gaan installeren. Het gaat hier om de nieuwe PrismoJoint, die als prijswinnaar uit de door Rijkswaterstaat uitgeschreven prijsvraag ‘Stille duurzame voegovergangen’ is gekozen en in de keuzematrix van Rijkswaterstaat is opgenomen.

De Engelse producent Ennis-Flint selecteerde Orion Speciale Technieken om het systeem te laten installeren in de Nederlandse markt. Begin 2014 zijn diverse medewerkers van Orion vakkundig opgeleid om PrismoJoint te kunnen inbouwen.

PrismoJoint is een geoptimaliseerd systeem met een hogere ontwerplevensduur dan de traditionele fluistervoeg. Ten behoeve van de prijsvraag zijn alle proeven en testen, benodigd voor het aantonen van de door Rijkswaterstaat gestelde eisen in de RTD 1007-2, uitgevoerd en goedgekeurd.

Het systeem is ontworpen om zowel de beweging van de brug toe te staan alsook de brug de stabiliteit en stijfheid te geven om de krachten van het verkeer te weerstaan. Tevens is de overbrugging tegen indringing van water afgedicht en is de overgang tussen het asfalt wegdekoppervlak en de voegovergang van gelijk niveau zodat het ‘klap’ geluid tot het verleden behoort.

Orion breidt met deze licentie haar speciale technieken uit, om zo haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Meer informatie? R. van den Boer
r.vandenboer@orionspecialetechnieken.nl