+31 (0)165 365 685 info@jacksiemons.nl

Rasflex en Roflex

Sierbestratingen bepalen steeds meer het vernieuwde beeld van binnensteden en tuinen. Kinderkopjes, keitjes, kasseien, stroken, tegels en andere stenen roepen daar de sfeer op die bezoekers en gebruikers zo graag aantreffen. Zij genieten daarvan zonder te beseffen dat het materiaal waarmee die stenen zijn gevoegd bepalend is voor de kwaliteit van de bestrating. Daarom is gezocht naar een duurzaam alternatief voor zand en specie als voegmiddel. Rasflex en Roflex zijn de inventieve oplossing.

De voordelen van Rasflex en Roflex:

Flexibel
Het Rasflex voegbevestigingssysteem lost alle problemen bij sierbestratingen efficiënt en duurzaam op. En het geeft een natuurlijk en fraai aanzicht. In het Rasflex systeem wordt als bindmiddel SABA Estheseal gebruikt. Dit staat garant voor de flexibiliteit. En Rasflex heeft nog meer bijzondere eigenschappen die de keuze voor het gebruik van Rasflex vanzelfsprekend maken.

Roflex is een voegmortel op epoxybasis. Deze wordt gemengd en in de voegen geveegd. Het Roflex voegvullingssysteem heeft een zeer goede waterdoorlatendheid, is star en gemakkelijk te verwerken, zelfs in smalle voegen (voegbreedte vanaf 5 mm).

Perfect te reinigen
Rasflex en Roflex kunnen probleemloos worden gereinigd met roterende borstels en hogedrukspuiten. De stenen gaan niet los zitten, waardoor er geen struikelgevaar meer is. Het bindmiddel SABA Estheseal maakt Rasflex ook bestand tegen olieresten, strooizouten en tegen vervuiling bij markten en feesten.

Onkruid bestendig
Rasflex en Roflex laten geen onkruid in de voegen toe. Daardoor geeft de toepassing van het Rasflex- of het Roflex systeem een besparing op onderhoudskosten en zijn bestrijdingsmiddelen niet noodzakelijk.

Vandalisme bestendig
Sierbestrating met het Rasflex of Roflex systeem is niet zomaar op te breken. Zo voorkomen zij beiden vandalisme en diefstal.

Milieubesparend
Rasflex en Roflex vallen niet onder het Bouwstoffenbesluit.

Goed te repareren
Bij reparatie van sierbestrating zijn de voegbevestigingssyteem Rasflex en Roflex gemakkelijk door de speciaal opgeleide medewerkers te verwijderen. Zo blijft de natuursteen onbeschadigd. Na reparatie is de bestrating ook binnen enkele uren weer te berijden.

Deskundige verwerking
Rasflex en Roflex worden verwerkt door speciaal opgeleide medewerkers. Daarbij wordt gewerkt volgens de ISO- en VCA-richtlijnen en de regelgeving BRL 2369 Applicatie wegdekvoegmassa’s. Systeembeschrijving en technische gegevens zijn beschikbaar.