+31 (0)165 365 685 info@jacksiemons.nl

Orion betrokken bij nieuwbouw distributiecentrum Primark

Primark is een Iers retailbedrijf dat fashionproducten en lifestyle-accessoires verkoopt. De eerste winkel van Primark opende in 1969 haar deuren in Dublin. Inmiddels telt het Ierse bedrijf 250 filialen in acht landen in Europa.

Om de winkelfilialen in de Benelux en Noord-Frankrijk te bevoorraden, wordt er een groot distributiecentrum gebouwd in de Brabantse plaats Roosendaal. Op het bedrijventerrein Borchwerf II wordt sinds begin september gebouwd aan het negen hectare grote distributiecentrum.

Naden afdichten
De bouw van het centrum is in handen van Bouwbedrijf Sprangers welke voor enkele speciale technieken, zoals vloeistofdichte naden, Orion heeft ingeschakeld. De naden van de systemwanden van beton, tot een hoogte van 20 meter, moeten onderling constructief en uit oogpunt van brandveiligheid worden afgedicht. Door Orion worden de naden gereinigd, voorzien van een rugvulling en afgevuld met een thixotrope betonmortel welke met een pomp verwerkt moet worden.

Hiervoor dient Orion vanuit een hoogwerker elke verticale naad van boven naar onder af te werken. Een 2e specialisme is het ondersabelen of ondergieten van staanders en kolommen zowel de kop- en voetplaten van de gehele staalconstructie. Het werken op een hoogte van 20 meter met een schaarhoogwerker was een extra uitdaging, maar door het vakbekwame personeel is ook dit project op deskundige wijze uitgevoerd conform de geldende Arbo-, Kwaliteits-, Milieu- en veiligheidsvoorschriften.